Teknoloji

Fransa’dan Apple’a 5 milyon avroluk fatura

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Kongresi tarafından ülkede az vergi ödemekle suçlanan Apple’a darbe Atlas Okyanusu’nun karşı kıyısındaki Fransa’dan geldi. RudeBaguette.com internet sitesinin haberine göre; Fransız yazarlar, besteciler ve müzik yayıncıları birliği (SACEM) Apple’ın ödenmemiş vergiler nedeniyle 5 milyon avro ceza ödeyeceğini açıkladı.

apple-ekim-2012 (630 x 354)

Fransa’dan Apple’a kesilen bu cezanın nedeni olarak ise 2011 yılında Fransa ve diğer bazı AB ülkelerinde gerçekleştirilen iPad satışlarından doğan telif bedellerinin ödenmemesi gösterildi. Bazı AB ülkelerinde telifli içerikleri görüntüleme ve iletme yeteneğine sahip olan cihazların satışından da telif ücreti alınıyor.

Bu karardan bir süre önce de Fransa’nın Apple ve Google gibi şirketlere diğer ülkelerdeki ticari aktivitelerini ve de vergi uygulamalarını açıklama zorunluluğu getirmeye hazırlandığı yönünde haberler gündeme gelmişti. Geçtiğimiz ayın son günlerinde de AB’nin vergiden sorumlu komiseri Algirdas Semeta, çok uluslu büyük teknoloji şirketleriyle AB arasında bir anlaşmaya varılması gerektiğini ve ”vergi cennetleri”ne kaçışın önüne geçilmesi gerektiğini dile getirmişti.

İlgili >> RudeBaguette

İLGİLİ HABERLER