Teknoloji

Fransa Facebook ve Google’ı nefret suçlarında sorumlu kılmaya hazırlanıyor

fransa dijital
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fransa-bayrak-220113

Bloomberg’de yer alan bir habere göre, Fransa web şirketlerini barındırdıkları nefret mesajları konusunda sorumlu kılmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Francois Hollande’ın isteği doğrultusunda hazırlanan tasarının yasalaşması durumunda Facebook ve Google gibi şirketler, kullanıcıları tarafından paylaşılan nefret mesajlarından sorumlu tutulabilecek.

Yasa konusundaki hukuki çerçeveyi belirlemek için hem Avrupa’ya hem de tüm uluslararası kamuoyuna göre hareket edeceklerini belirten Hollande, sosyal medyayı yöneten internet şirketlerinin sorumlu tutulması durumunda çevrim içi ortamda işlenen nefret suçlarına karşı daha etkili yaptırımların uygulanabileceğini dile getirdi.

Önümüzdeki ay ABD’yi ziyaret etmesi beklenen Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazenevue’nin Google, Facebook, Microsoft ve Twitter yöneticileriyle bu konuya ilişkin görüşmeler yapması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Hollande’ın öncülüğünde hazırlanan tasarının ise önümüzdeki ay meclise gönderilmesi öngörülüyor.

Fransa’nın sosyal medyadaki nefret suçu konusunda adım atmasında mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen terör saldırısının önemli bir rol oynadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER