Teknoloji

Fransa Facebook’tan kullanıcı verilerini ABD’ye göndermeyi durdurmasını istedi

Fransa Facebook’tan kullanıcı verilerini ABD’ye göndermeyi durdurmasını istedi
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

fransa facebook

Fransa’nın veri koruma kurulu, Facebook’tan kullanıcı verilerini ABD’ye göndermeyi durdurmasını istedi. Kurul, talebini Avrupa Birliği’nin Atlas Okyanusu’nun diğer kıyısına veri transferini mümkün kılan anlaşmayı iptal kararına dayanarak gerçekleştirdi. Kısaca CNIL olarak bilinen Fransız veri koruma kurulu, sosyal paylaşım sitesine kullanıcısı olmayanların web faaliyetlerini rızaları dışında izlemeyi bırakmaları için de üç ay süre verdi. CNIL’den yapılan açıklamada, Facebook’un alınan kararlara uymaması durumunda çeşitli cezalarla karşılaşabileceğinin de altı çizildi.

Avrupa Adalet Divanı, geçtiğimiz ekim ayında “Güvenli Liman Paktı” olarak bilinen ve ABD ile Avrupa arasında veri transferini mümkün kılan anlaşmayı “ABD tarafında yeterli gizlilik sağlanmadığı” gerekçesiyle iptal etmişti. Alternatif anlaşmaların oluşturulması için verilen üç aylık süre de geçtiğimiz hafta sona ermişti. Amerikan ve Avrupalı yetkililer, yeni bir çerçeve üzerinde uzlaşmış olsalar da, bu çerçeve henüz faaliyete geçebilmiş değil.

Güvenli Liman Paktı’nın geçersiz kılınması, CNIL’in talebi için gerekli zemini oluştursa da, Facebook veri transferlerinin Avrupa Birliği yasalarına uygun biçimde gerçekleştiğinin altını çiziyor. Sosyal paylaşım sitesi tarafından Reuters’a gönderilen açıklamada, Facebook kullanan insanların gizliliğini sağlamanın gerçekleştirilen tüm çalışmaların merkezinde yer aldığı ve endişelerin giderilmesi için CNIL ile yakından çalışılacağı belirtildi.

Fransa Facebook’tan sadece ABD’ye veri transferini durdurmasını talep etmiyor. CNIL, sosyal paylaşım sitesinin bir Facebook sayfasını ziyaret eden ancak Facebook kullanıcısı olmayan kişilerin web faaliyetlerini rızaları dışında izlemeye almasını da bırakmasını istiyor. Geçtiğimiz kasım ayında da Belçika’da bir mahkeme, Facebook’un kullanıcılarının tamamının web faaliyetlerini izlemeyi bırakması yönünde bir karar almıştı. Kısacası Avrupa devletlerinin sosyal paylaşım sitesine zor zamanlar yaşatmayı sürdürdüğü söylenebilir.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl