Teknoloji

Fransa Euro 2016 öncesinde terör alarmı uygulaması yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fransa euro 2016 SAIPFransız hükümeti, yayınladığı akıllı telefon uygulamasıyla insanları terör alarmlarından haberdar etmeyi ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak bilgileri insanlara aktarmayı amaçlıyor. Fransa Euro 2016 öncesinde terör eylemlerine maruz kaldığı ve terör tehdidinin turnuva süresince de üst düzeyde seyretmesi beklendiği için ülkenin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulama, biraz daha anlam kazanıyor.

SAIP adını taşıyan uygulama, 2015’in kasım ayında Paris’te gerçekleşen terör saldırılarının ardından başlatılan pilot projenin bir parçası olarak geliştirildi. Uygulama telefonun konum bilgilerinden faydalanarak kullanıcılara konumlarına özel bilgiler gönderecek. Bir saldırının veya başka bir olayın yaşanması durumunda ilgili bilgiler kullanıcılara 15 dakikadan kısa bir süre içinde iletilecek. Kullanıcılar sevdiklerinin durumları hakkında fikir sahibi olabilmek adına sekiz farklı coğrafi bölgedeki alarmları görebilecek ve diledikleri takdirde alarm bilgilerini sosyal medyada paylaşabilecek. Fransızcanın yanı sıra İngilizce dil desteği sunan SAIP, iOS ve Android işletim sistemli cihazlara indirilebiliyor.

SAIP ile olası bir saldırı durumunda sosyal medyada daha sağlıklı bilgilerin dolaşması ve böylelikle ülkedeki acil durum hatlarının üstündeki yükün biraz olsun hafifletilmesi amaçlanıyor. AFP’ye konuşan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, uygulamayla kendi bilgilerini kamuoyuna daha rahat aktaracaklarını dile getirdi.

Fransa Euro 2016 sırasında stadyumların, taraftar alanlarının ve diğer bölgelerin güvenliğinin sağlanması için 100 bin güvenlik görevlisi kullanacak. Hükümet, olası bir terör saldırısı durumunda insanların kendilerini korumalarına yardımcı olmak amacıyla İngilizce bir rehber de yayınladı.

İLGİLİ HABERLER