Teknoloji

Fransa 15 yaşından küçük çocukların sınıfa telefon getirmesine izin vermeyecek

fransaFransız çocuklar, önümüzdeki eylül ayından itibaren sınıfa telefonlarıyla giremeyecek. The Guardian’da yer alan habere göre, çocuklar okula telefonlarıyla gelebilecek. Ancak telefonlar son dersin bitiş zili çalana kadar dolapta kilitli kalacak. Fransa, söz konusu yasağı 15 yaşından küçük öğrenciler için uygulayacak.

Yasak genel hatları itibarıyla ilköğretim öğrencilerini kapsıyor. Ülkede 6 yaşında başlayan ilköğretim süreci, 15 yaşında sona eriyor. 15 yaşından sonra ise lise dönemi başlıyor.

Fransız hükümeti, bu yasakla öğrencilerin dikkatini dağıtabilecek unsurları minimuma indirmeyi amaçlıyor. Ancak yasak aynı zamanda “kamu sağlığına yönelik bir mesaj” niteliğini taşıyor. Çünkü çocukların 7 yaşına gelene kadar ekranlar karşısında mümkün olduğunca az zaman geçirmesi gerekiyor.

Fransa bu yasağı uygulama konusunda başarılı olabilecek mi?

Fransa için bu yasağın uygulamasında başarıya ulaşılıp ulaşılamayacağı konusunda henüz bir şey söylemek değil. Çocukların Instagram veya Snapchat üzerinde paylaşım yapmak yerine devletin düzenlemelerine ve kararlarına uyması, pek olası görünmüyor. Fransız çocukların da bu konuda dünyadaki yaşıtlarından daha duyarlı olduğu konusunda ortada bir veri bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER