EğlenceManşetler

Foxconn’dan geçen hafta çıkan Apple iTV dedikodularına yalanlama

Çin’de yayın yapan China Daily adlı yayın organı geçen hafta Foxconn CEO’su Terry Gou’nun şirketinin dedikodusu yapılan Apple iTV cihazını üretmek için planlar yaptığını söylediği şeklinde bir haber geçmişti. Haberde Gou’nun ağzından doğrudan aktarılmış kelimeler olmasa da, tüm hikayeye baktığımızda yanlış anlamalara müsait gibi bir durum söz konusuydu.

Foxconn, karışıklığın önlenmesi için bir açıklama yaptı ve CEO Terry Gou’nun aralarında Apple TV’nin de bulunduğu gelecek Apple ürünleri için doğrulama ve hatta spekülasyon yapmadığını dile getirdi. Foxconn, geçen hafta çıkan haberlerin doğru olmadığının ve şirketinin politikasının müşterilerinin herhangi bir ürünü üzerine yorum yapmamak olduğunun altını çizdi.

Aslına bakarsanız, bu açıklama çok şaşırtıcı olmadı, çünkü Foxconn gibi bir şirketin CEO’sunun en büyük ortaklarından birisine ait iş planlarını açık etmesini bekleyemezdik. Bu arada Foxconn, müşterilerinin herhangi bir ürününün üretimi için gerekli üretim koşullarını sağlamak amacıyla sürekli hazırlık yaptıklarını da vurguladı. Büyük ihtimalle Gou da müşterilerinin gereksinimlerini karşılamak konusuna atıfta bulunmuştur, ancak herkesin algısı Apple’ın dedikodusu yapılan TV ürününe odaklandığı için bu demeçten iTV ürünü ayıklanmıştır.

İlgili – The Next Web

İLGİLİ HABERLER