Ulaşım

Foxconn ve Tencent akıllı bir otomobil üretmek için işbirliğine gidiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-surucusuz-otomobil-280514

Otomotiv sektörü Çin’in önemli teknoloji şirketlerinin de ilgi alanları arasına girmişe benziyor. Popüler sohbet uygulaması WeChat’in geliştiricisi Tencent, 15 bin dolar değerinde akıllı bir taşıt üretmek için Foxconn ile işbirliğine gideceğini açıkladı. Tencent aracın teknoloji servislerini sağlayacak. Ancak taşıtın nihai versiyonunun hangi seviyede otomasyon sunacağı henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde Çin’in arama devi Baidu da 2015 içinde elektrikli bir otomobili tanıtmayı planladığını açıklamıştı.

Her iki projeye dair detaylar da halihazırda oldukça kısıtlı. Tesla’nın başarısının elektrikli otomobil konusunda Çinli teknoloji şirketlerinin iştahını artırdığı belirtilirken, Foxconn ve Tencent’in geliştirmeyi planladıkları otomobil için 15 bin dolarlık bir fiyat noktası açıklamaları, elektrikli otomobillerin gelecekte daha geniş bir kitleye ulaşabileceğini ortaya koyuyor.

Tesla Model S, 2014 yılındaki sevkiyat hedefinin altında kalmış ve şirketin yatırımcılar buluşmasından kısa bir süre önce Tesla’nın Çin pazarına girişinin ertelendiği açıklanmıştı. Tüketime oldukça açık olan Çin pazarında elektrikli otomobiller konusunda ilk mücadele yerli üreticiler arasında yaşanacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER