Teknoloji

Foxconn iPhone montajına yardım için robotları kullanacak

apple çin

foxconn-fabrika-070714

Foxconn CEO’su Terry Gou, gerçekleştirilen son hissedar toplantısında şirketin yakında ürünlerin montajında yardım için robotların kullanılacağını ve bu robotlardan ilk olarak iPhone üretiminde faydalanılacağını açıkladı. “Foxbot” adı verilen bu robotlar ortalama 30 bin cihazın montajına yardımcı olacak. Üretim maliyeti 20 bin ila 25 bin dolar arasında değişen bu robotların nihai testlerine gelindiği belirtilirken, ilk etapta 10 bin robotun Foxconn fabrikalarına yerleştirileceği ifade edildi.

Foxconn uzun süredir Apple’ın iPhone, iPad ve iPod üretimindeki birincil ortağı konumunda. 2011 yılında şirketin fabrikalarındaki işçilerin yerine 1 milyon robotu kullanacağı iddia edilmiş olsa da, işe 10 bin robotla başlanması bu rakama kısa vadede ulaşmanın pek kolay olmadığını gösteriyor. Foxconn’un yanı sıra Apple’ın da üretimde robot teknolojilerine ilgi duyduğu biliniyor. Geçtiğimiz mali yılda gelişmiş tedarik zinciri teknolojisi için 10.5 milyar dolarlık rekor bir yatırım yapan Apple’ın bu miktarın bir kısmını robot teknolojilerine harcadığı söyleniyor. Bu yılın başlarında yayınlanan bir raporda da Apple’ın iPhone pillerinin üretimini otomatik bantlara kaydırmak ve tedarikçilerin burada açığa çıkan iş gücünü başka alanlara yönlendirmesine yardımcı olmak istediği ifade edilmişti.

Foxconn’un önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 6 için üretim kapasitesini geliştirdiği ve 100 bin kişiyi daha işe aldığı da gelen haberler arasında.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER