Teknoloji

iPhone 12 satışları Foxconn’un da yüzünü güldürüyor

iphone 12 foxconn 13

Apple için iPhone 12 serisinin üretimini gerçekleştiren Foxconn, yılın ikinci çeyreğinde gelirlerini yüzde 20 oranında artırmayı başardı. Şirket son üç ayda kasasına 48.7 milyar dolar koydu. COVID-19 salgınına paralel olarak hâlâ yüksek seyreden elektronik ürün talebinin tablonun oluşmasında etkili olduğu ifade edildi.

Foxconn, iPhone’ların yanı sıra oyun konsollarının ve internet sunucularının da üretimini gerçekleştiriyor. Hâlâ çok sayıda insanın evden çalışmaya devam etmesi, bu tarz ürünlere yönelik ihtiyacını kuvvetlendiriyor. Şirketin gelir artışındaki bir diğer faktör ise iPhone 12.

Foxconn’un finans raporu, iPhone 12 satışlarının güçlü seyrinin sürdüğünü de gözler önüne seriyor. Daha önce çıkan haberlerde, iPhone 12’nin bir yıl içinde en çok satan iPhone serisi olma unvanının yeni sahibi olabileceği belirtilmişti. Söz konusu unvanın hâlihazırdaki sahibi iPhone 6 serisi.

iPhone 12 serisinin tanıtımı ekim ayında gerçekleştirilmiş, serinin iki üyesi de bu ay içinde satışa sunulmuştu. Apple’ın 5G desteğini ilk kez sunduğu iPhone 12 serisinde A14 işlemci ve 12 megapiksel çözünürlüklü kamera sistemleri bulunuyor.

iPhone 12 serisinin takipçisi iPhone 13 modellerinin ana üreticisi de Foxconn olacak. Apple’ın yeni iPhone’larını küresel çip tedariğinde yaşanan sıkıntılara rağmen yine eylül ayında gerçekleştirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER