Teknoloji

Foxconn gelirini yıllık bazda yüzde 7.53 oranında artırdı

foxconn hindistan

foxconnFoxconn geçtiğimiz ay 10.62 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Bu rakam, bir yıl öncenin aynı dönemine kıyasla yüzde 7.6 oranında bir artış anlamına geliyor. Şirketin tüketici elektroniği ürünlerinden elde ettiği gelir yüksek olsa da, diğer iş kollarındaki performans düşüklüğünün bilançolarda etkili olduğu belirtildi.

Digitimes’ın haberine göre, analistler şirketin büyümesinin ağustos ayında biraz daha hızlanmasını bekliyor. iPhone üretimine bağlı olarak şirketin gelirinin yıl sonuna doğru iyice artması da öngörüler arasında yer alıyor.

Ancak artan operasyon giderleri nedeniyle şirketin kâr miktarı beklentilerin altında kaldı. iPhone 8 üretimindeki zorlukların kârı aşağıya çektiği düşünülüyor. Ancak bazı analistler de şirketin bu zorluklara rağmen yüksek bir kâr elde ettiğini savunuyor.

Foxconn iPhone 8 ile birlikte daha yüksek gelir bekliyor

Apple’ın üçüncü çeyrek sonuçları ve dördüncü çeyrek öngörüleri, şirketin hisselerinin artmasını sağlamıştı. Cupertino merkezli şirketin yeni iPhone için yüksek talep beklentisi, tedarik zincirinde de güçlü bir gelir öngörüsü oluşturuyor. Foxconn, Apple desteğiyle ABD’deki üretim operasyonunu da kuvvetlendirmeye hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER