Teknoloji

Foxconn fabrikasındaki işçilerden Apple’ın ekranlarını üretirken zehirlendikleri iddiası

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve iPhone’ları üreten şirket olan Foxconn, Foxconn fabrikasındaki çalışma şartlarının insanlık dışı olduğunun dile getirilmesinden beri inceleme altında tutuluyor. Bir grup işçi Apple’ın sipariş ettiği ekranların üretiminin kendilerinin zehirlenmesine yol açtığını iddia ediyor.

İşçiler, çalışırken soludukları havanın içinde kimyasal buharların da bulunduğunu, bu durumun zehirlenmeye ve hastanede müşahade altına alınmaya neden olduğunu iddia ediyorlar. Bir Apple cihazının üretimi sırasında fabrika işçilerinin zehirlenmesi olayıyla ilk kez karşı karşıya kalmıyoruz. Daha önce de gümüş parçaları parlatmak için kullanılan kimyasalların zehirlenmeye yol açtığı belirtilmişti.

ABC News Avustralya’nın konuyla ilgili haberinde aşağıdaki bölüm olayı anlatıyor:

İşçiler, kimyasalların buharını soluduktan sonra sersemlemiş ve uyuşmuş bir hâle geldiler, en sonunda da yürüyemez oldular. Bir kadın ABC’ye “Başlangıçta semptomlar olduça açıktı. Ellerim uyuşmuştu. Zorlukla yürüyor veya koşuyordum.” şeklinde konuştu. Başka bir kadın ise “Sanıyorum ki, kimyasalların insan vücuduna zararlı olduğunu biliyorlardı, ancak başka bir kimyasal kullansalar, kazancımız da artmazdı.” dedi. “n-hekzan kullanmak çok daha verimli.”. Kadın işçiler altı aydan fazla bir süredir hastanede tutuluyorlar. Bir işçi “Ben işimin başına geri döndüm, ancak belirtileri hâla görüyorum.” diyerek durumunu anlattı. “Bacaklarım hâla ağrıyor. Bu, hayatımın geri kalan süresi boyunca bana eşlik edecek. Çok acı verici.”. İşçilerin patronu Zhong Jianxiang ile röportaj yapılamadı.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER