Teknoloji

Apple’ın tedarikçisi Foxconn Wisconsin’de ekran fabrikası açmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

foxconn ekran fabrikası abdFoxconn; Apple, BlackBerry, Microsoft ve Nintendo gibi şirketler için cihaz üretimi gerçekleştiriyor. Çinli üretim devi, ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir fabrika açmayı planladığını açıkladı. Foxconn ekran üreteceği fabrikasında 3 bin kişiye istihdam yaratmayı hedefliyor.

Söz konusu fabrika, şirketin ABD’de üretim için açıkladığı 10 milyar dolarlık yatırım planının bir parçası olma niteliğini taşıyor. Tesisin uzun vadede 13 bin kişiye istihdam yaratması amaçlanıyor. Foxconn’un bu hamlesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’deki üretim istihdamını artırmaya yönelik programı için bir başarı anlamına geliyor.

Donald Trump, Foxconn’un bu yatırımında kendisine pay çıkarma konusunda çekingen davranmadı. Trump, Foxconn CEO’su Terry Gou için “Eğer ben seçilmeseydim, 10 milyar dolar harcamayacaktı.” şeklinde konuştu.

Foxconn’un Wisconsin’de büyük ekran üretimine yönelik bir fabrika kurma konusunda karar aşamasına geldiğine dair haberler, kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirket geçtiğimiz ay 7 ABD eyaletinde toplam 10 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı. Wisconsin dışında Illinois, Indiana, Pennsylvania, Ohio, Michigan ve Teksas, Foxconn’un yatırım planladığı eyaletler arasında yer alıyor.

Foxconn ekran fabrikası Trump’ın kafasını karıştırmış olabilir mi?

Foxconn’un açıklaması, zamanlaması nedeniyle dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump, kısa süre önce Apple’ın ABD’de “3 adet büyük ve güzel fabrika” açma sözü verdiğini dile getirmişti. Trump Apple CEO’su Tim Cook’un adını geçirse de, Apple ve üretim ortağı Foxconn’u karıştırmış olabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER