Eğlence

Foxconn daha fazla Sharp hissesi satın aldı, Apple iTV dedikodularını besledi

Apple’ın en büyük üretici iş ortağı Foxconn elindeki Sharp hisselerinin miktarını artırdı. Bu durum Apple’ın bir süredir ortalıkta dolaşan TV dedikodularıyla da yakından ilgili durumda. Bazı analistler bunu Apple iTV’nin yıl sonunda başlaması muhtemel üretim sürecine bir işaret olarak yorumluyor.

Foxconn’un geçen mart ayında gerçekleştirdiği 808 milyon ABD dolarlık bir yatırımla Sharp’ın yüzde 10 hissesini kontrolüne almış, ayrıca Japon şirketin Japonya’nın Sakai şehrindeki LCD üretim fabrikasına da yüzde 46.48’lik oranla ortak olmuştu. Buna ek olarak iki şirket iPhone için ekran üretilmesi amacıyla Çin’in Chengdu bölgesinde yeni bir üretim tesisi açmıştı.

Foxconn ve Sharp arasındaki ilişkilerin daha da sağlamlaştırılmasının Apple iTV üretimi için de bir avantaj olacağı söyleniyor. Foxconn zaten Apple’ın iş ortağı, ayrıca Sharp ile Apple arasında iş ilişkileri de giderek gelişiyor. Sharp’ın Sakai’deki fabrikası LCD üretimi konusunda Samsung gibi rakiplerinkine göre daha gelişmiş durumda. Zaten Foxconn’un iPhone, iPad ve Mac’lerden gelen bir üretim tecrübesi var, bunu yeni bir Apple iTV ürününe aktarması da zor olmayacaktır. Bu arada Sakai’deki fabrikanın Corning ile bir anlaşma imzaladığı da haber verildi. Corning’in ürettiği Gorilla camlar iPhone ve iPad’lerde de yer alıyor.

İlgili >> Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER