Teknoloji

Foxconn çalışanları fazla mesainin sınırlandırılacak olmasından rahatsız

Foxconn, çalışma koşullarında değişiklikler yapması için zorlanıyor, ancak bir grup Foxconn çalışanı şirketlerinin böyle zorlamalar görmesinden hoşnut değil gibi. Reuters’e röportaj veren bazı Foxconn çalışanları ayda 36 saat ile sınırlanacak fazla mesai süresinin ceplerine girecek paraya negatif etkide bulunacağına inanıyor.

25 yaşındaki Chen Yamei adlı bir çalışan “buraya oyun oynamak için gelmedik, çalışmak için geldik, yani gelirimiz çok önemli” diye konuştu ve 60 saate yakın bir rakamın daha mantıklı olabileceği şeklindeki düşüncesini dile getirdi. Bu durum Çin’deki çalışanların hakları önemli bir gündem maddesi olsa da, gündemdeki çalışanların kendi gündemlerinin farklı olduğunu gösteriyor. Ayrıca ihtiyaç piramidinin doğruluğunu da bir kez daha ortaya çıkarıyor. İnsanlar önce temel ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyor, diğer ihtiyaçlar ondan sonra gelir. Tabii, temel ihtiyaçları karşılamak için de paraya ihtiyacı var.

Foxconn, fazla mesai sınırlandırmasının çalışanların cebine girecek paraya negatif etkide bulunmaması için gerekeni yapacağına dair söz vermişti. Aslında şirketin hafta başında açıkladığı ve rekor seviyesinde olarak nitelendirilen kâr rakamlarından sonra şirketin de bunu yapacak gücü var gibi görünüyor.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER