Teknoloji

Foxconn Belkin’i 866 milyon dolar karşılığında satın alıyor

foxconn belkinAkıllı ev cihazları konusunda gözler Amazon, Apple ve Google gibi büyük şirketlere çevrilmiş durumda. Ancak başka şirketler de bu alanda söz sahibi olmak için istekli görünüyor. Apple başta olmak üzere pek çok şirket için cihaz üretimi yapan Foxconn da bu grupta yer alıyor. Foxconn Belkin’i satın almak için 866 milyon dolar karşılığında anlaşmaya vardığını açıklayarak isteğini ve ciddiyetini gözler önüne serdi.

Foxconn tarafından yapılan açıklamada, Belkin’in satın alınmasıyla ortaya tüketici elektroniği pazarında küresel anlamda lider olabilecek bir markanın çıkmasının hedeflendiği belirtildi. Belkin denince pek çok kişinin aklına akıllı telefonlar için ürettiği aksesuarlar gelse de, şirketin portföyünde başka önemli markalar da bulunuyor. WeMo ve Phyn gibi markaların arasında öne çıkan ise Belkin’in 2013’te Cisco’dan satın aldığı Linksys oluyor.

Foxconn tarafından Foxconn Interconnect Technology (FIT) CEO’su Sidney Lu’nun imzasıyla yapılan açıklamada, Belkin’in satın alınmasındaki öncelikli amacın tüketici ürünleri pazarında daha fazla söz sahibi olmak olduğunun altı çizildi. Lu, Belkin sayesinde akıllı ev pazarına girişlerinin hızlanacağını da sözlerine ekledi.

Belkin’in kurucusu ve CEO’su Chet Pipkin ise bu anlaşma sayesinde insanların etraflarındaki dünyayı daha iyi, daha pratik ve daha tatmin edici hâle getirme konusundaki yolculuklarının hızlanacağını belirtti. Pipkin, Foxconn’un desteği ile yatırım için daha fazla kaynağa sahip olacaklarını ve fırsatları daha agresif biçimde kovalayabileceklerini de dile getirdi.

Foxconn Belkin ile satın alma için anlaşmaya varmış olsa da, sürecin tamamlanması için ABD Yabancı Yatırım Komitesi’nin onayı gerekiyor. Broadcom’un Qualcomm’u satın almaya yönelik çalışmalarının veto edilmesinin ardından söz konusu onayın gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER