Teknoloji

Foxconn ABD’de üretim tesisi açmayı planlıyor, Apple’ın iTV’si için mükemmel haber

Apple ve sektörün diğer önde gelen üreticileri için üretim yapan Foxconn’un ABD’de, gelişmiş nitelikte ekranlar üretmek için bir üretim tesisi kuracağı iddia ediliyor.

foxconn-uretim-270114

Foxconn yönetim kurulu başkanı Terry Gou dün gazetecilere verdiği demeçte ABD’deki fabrikada yüksek teknoloji üretimi yapılacağını kaydetti. Otomasyon, yazılım ve teknoloji inovasyonunun önümüzdeki yıllarda ABD’de en çok önem verecekleri noktalar olacağını da vurguladı.

İlginçtir ki, Gou açmayı planladıkları tesisin 60 inç’ten daha büyük boyutlara sahip likit ekran üretiminde kullanılacağını dile getirdi. Foxconn Apple’ın en büyük üreticilerinden ve montaj işleri yapan ortaklarından bir tanesi. Bir süredir de Apple’ın iTV olarak da adlandırılan düz ekran TV çıkaracağı konuşuluyor. Foxconn’un ABD planlarıyla Apple’ın TV stratejisi bir yerlerde kesişebilir.

Gou şu anda büyük TV ekranlarını Asya’dan ABD’ye taşımalarının zor olduğunu da belirtti. Eğer Apple bir televizyon çıkaracak olursa, TV setlerinin ABD genelinde verimli şekilde dağıtılması için üretimin ABD’de yapılması söz konusu olabilir.

Tabii ki, Foxconn’un ABD’de kurmayı planladığı üretim tesisi Apple’ın yanında diğer şirketlere de hizmet verecektir.

Apple ABD’de üretimi tekrar canlandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyor. Şirketin yeni Mac Pro bilgisayarı Amerika’nın Teksas eyaletinde bulunan Austin şehrinde üretiliyor. Safir cam üretimi yapan fabrika da çok yakında Arizona’da açılacak.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER