Teknoloji

Foxconn son 20 yılın en düşük kârını açıkladı

foxconn iphone 12

Başta Apple olmak üzere pek çok büyük marka için üretim yapan Foxconn, 2020’nin birinci çeyreğini son 20 yılın en düşük çeyrek kârı ile kapattı. Yılın başlarında Çin’deki koronavirüs salgını nedeniyle bu ülkedeki operasyonların durdurulması ve Apple gibi önemli müşterilerden gelen siparişlerdeki düşüş, oluşan tablonun başlıca nedenleri olarak öne çıkıyor.

Foxconn’un 2020’nin ilk çeyreğindeki net kârı, bir önceki yıla göre yüzde 90 oranında düşüşle 70.3 milyon oldu. 2000’in ilk çeyreğinden bu yana açıklanan en düşük kâr olan bu meblağ, analistlerin öngörülerinin de yaklaşık yüzde 25 altında kaldı.

Ancak bu tablo Foxconn’u pek de korkutmuş gibi görünmüyor. Şirketten yapılan açıklamada, ikinci çeyrek itibarıyla işlerin düzeleceği belirtildi. Çin’deki tüm fabrikalarını yeniden faaliyete geçiren şirket, ikinci çeyrekte birinci çeyrek sonuçlarına kıyasla çift haneli büyüme bekliyor.

Yine de, bunun yıllık bazda bir artışa yetmeyeceği belirtiliyor. Foxconn’un net kârının yıllık ölçekte bir yıl önceye kıyasla tek haneli oranlarda düşeceği ifade ediliyor.

Foxconn, kurumsal ve programlama birimleri için yüzde 10’un üstünde bir yıllık büyüme öngörüyor. Ancak tüketici elektroniği tarafında karamsar bir durum söz konusu. Burada düşen alım gücünün müşteri talebini etkilemesine bağlı olarak yüzde 15’lik bir küçülme bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER