Eğlence

Fox, Warner Bros, Western Digital ve SanDisk’ten içerik koruma girişimi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twentieth Century Fox ve Warner Bros. gibi Hollywood’un önde gelen film şirketleri SanDisk ve Western Digital gibi depolama şirketleriyle bir araya gelerek “Project Phenix” adı verilen bir girişim oluşturdu. Amaç yüksek çözünürlüklü dijital film içeriklerini farklı cihazlarda erişilebilir kılan çözümler üretmek.

Yeni dijital haklar yönetim (DRM) standardı SCSA (Güvenli İçerik Depolama Birliği) adlı kuruluşun parlak bir buluşu ve UltraViolet ile uyumlu olacak şekilde geliştirildi. Böylelikle kullanıcılar bulut sunucuları üzerinden indirecekleri filmleri uyumlu depolama cihazlarına transfer edebilecek ve bunları onaylı TV, tablet ve diğer medya oynatıcılarında izleyebilecek.

Project Phenix tüketicilerin aralarında 1080p içeriğin de bulunduğu yüksek çözünürlüklü filmleri ve TV programlarını tüm SCSA destekli cihazlar arasında hızlı ve kolay şekilde organize etme, depolama ve taşıma fırsatı sunacak. UltraViolet bulut yedekleme sisteminin de desteği sayesinde içeriğin hem yerelde hem de bulutta depolanması ve yedeklenmesi sağlanacak. İçerikler SCSA destekli TV, dizüstü bilgisayar, Blu-ray oynatıcı, tablet, cep telefonu veya oyun konsolu üzerinden hem çevrimiçi hem de çevrimdışı erişilebilir olacak.

Yeni DRM standardı yüksek çözünürlüklü içeriğin ve diğer paralı telif hakkı korumalı içeriklerin taşınabilir sabit sürücü veya USB parmak disk, SD kart veya SSD gibi flaş tabanlı bellek ürünlerinde güvenli bir şekilde muhafaza edilmesini ve dağıtılmasına olanak sağlayacak. Mevcut içerik koruma teknolojilerini tamamlayacak olan bu teknik yılın ilerleyen zamanlarında lisanslamaya da açılacak.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER