Teknoloji

Foursquare’in yeni logosu ve tasarımı ortaya çıktı


foursquare-yeni-tasarim-240714

Foursquare geçtiğimiz aylarda ikiye bölünmüş, uygulamanın popüler özellikleri arasında yer alan yer bildirimi Swarm adlı yeni bir uygulamaya aktarılmıştı. Bununla birlikte Swarm, Foursquare kullanıcılarının birbirlerinden haberdar olmasını, birlikte yeni aktiviteler geliştirmelerini sağlama amacını da taşıyordu.

Kullanıcılar Swarm uygulamasına yavaş yavaş alışmaya başlarken, Foursquare’in yeni dönemdeki stratejisi de yavaş yavaş oturuyor. Mekan rehberi gibi işlemeye başlayan Foursquare’in 8.0 olarak adlandırılan yeni sürümü yepyeni bir tasarımla birlikte gelecek. Arama işlevinin güçlendirildiği bu yeni arayüz yavaş yavaş kendini belli etmeye başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Swarm Mobil Uygulama İncelemesi

Bugün itibarıyla yer bildirimi yapmak isteyen kullanıcıların Swarm’ı kullanmaları gerekecek. Foursquare’in belirttiğine göre kullanıcıların yüzde 75’lik bölümü yeni uygulamaya çoktan geçiş yaptı. Bu da yer bildirimleri açısından getirilen zorunluluğun fazla sorun yaratmayacağını gösteriyor.

Foursquare, yeni uygulamasıyla birlikte yeni logosunu da ortaya çıkardı. Yeni logo eskisine göre daha sade görünüyor.

foursquare-yeni-logo-240714

Kullanıcılar kişisel zevklerini Foursquare uygulamasına girdikten, bazı uzmanları takip ettikten ve birkaç noktada yer bildiriminde bulunduktan sonra, yeni Foursquare uygulaması elde edilen bu veri haritasına göre isabetli ve kullanıcıların ilgisini çekecek tavsiyelerde bulunacak.

Swarm uygulamasını telefonuna yüklememiş olanlar da Foursquare’in kişiselleştirilmiş mekan tavsiyeleri ve arama sonuçlarından yararlanabilecek. Foursquare uygulaması üzerinden yer bildirimi imkanı da sunulacak. Ancak bunun için telefonda Swarm uygulamasının bulunması gerekecek, çünkü yer bildirimi işlevi Swarm ile bağlantılı çalışıyor.

Foursquare’in yeni tasarımının ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında kesin bir tarih verilmedi. Ancak logo ve tasarım ortaya çıktığına göre eli kulağındadır demektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER