Teknoloji

Foursquare Yelp’i geride bırakmak için kurumsal sayfalarını yeniledi

Foursquare bir arkadaş bulma aracından bir tavsiye motoruna doğru evrildikçe servisin Yelp ile olan rekabeti biraz daha tırmanmaya başladı. Servis mobil uygulamalarıyla Yelp’i altına almayı başardı, ancak işin web kısmında Foursquare şu ana kadar istediği seviyeye ulaşamadı. Durumu değiştirmeye niyetli olan Foursquare bu amaç doğrultusunda web uygulamasında bazı değişiklikler yaptı.

foursquare-web-240413

Foursquare’in web mühendislik ekibinin lideri Mike Singleton, internet sitesini ”ilk izlenimin oluştuğu yer” olarak tanımladı. Foursquare’in 33 milyon olan kullanıcı rakamına rağmen, her ay siteye gelen insan sayısının 50 milyona ulaştığı belirtildi. Bu trafiğin önemli bir kısmının Google’dan geldiğini söyleyen Singleton, bu durumun kendileri adına yeni kullanıcılar kazanmak için müthiş bir yol olduğunu sözlerine ekledi. Google’dan gelen trafiğin geçtiğimiz yıla kıyasla iki katına çıkması bu artışın süreceği yönündeki beklentileri artırırken, sitenin 2011’in kasım ayından bu yana belirgin bir görsel güncellemeden geçmemiş olması dikkat çekiyor.

Foursquare’in yeni kurumsal sayfaları renkli tasarımı ve Foursquare’in istediği noktayı işaret etmesiyle göze çarpıyor. Benzer mekanlar arasında ilişki kuran Foursquare, yer bildirimleri ve beğeniler gibi değişkenler sayesinde bu ilişkiyi oluşturuyor. Müzik keşif uygulamalarının verdiğine benzer bir hizmeti mekanlar için veren serviste Singleton’a göre dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ”süper kullanıcı” ve Google aramasıyla gelen kullanıcıları ayırmak.

Yeni kurumsal sayfalarda söz konusu mekana ait telefon numarası, adres, fiyatlandırma, menü gibi seçenekler sayfanın üstünde; ipuçları ve arkadaşlar gibi daha Foursquare odaklı bilgilerse sayfanın altında yer alıyor. Bir mekana gitmek için önemli karar mekanizmalarından biri olan fotoğraflar da yeni tasarımla sayfanın tepesine taşınmış. Foursquare bu taşıma esnasında fotoğrafların en ilgili ve en ikna edici olanlarını sayfaya yerleştirmeyi ihmal etmemiş. Belirli bir menü parçası için ipucu arama gibi sadece web’e özgü özellikler de yeni tasarımda mevcut.

Mobilde kendisine özgü minimalist sayfalar oluşturmayı başaran Foursquare, şimdi aynı etkiyi masaüstüne taşımayı hedefliyor. Yelp’in ayda 100 milyon ziyaretçisinin olduğu bir ortamda Foursquare için hedefini gerçekleştirmek kolay değil, ancak servisin Google sıralamasında hızla yükselmesi bu durumu biraz daha olası hale getiriyor. Mike Singleton’a göre, Google’ın sıralamalarında insanlara en iyi sayfaları sunma gibi bir amacı varsa Foursquare’in sıralamalardaki yerinin daha da yükselmesi kesin.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER