Teknoloji

Foursquare web sitelerine özel kaydet ve takip et butonlarını kullanıma sundu

Sosyal ağ sitelerinin başka web sitelerine buton yerleştirme hevesi mâlum. Şimdilerde hemen hemen her sitede ve tabii ki Teknoblog’da Facebook’un Beğen, Google’ın +1 ve Twitter’ın Tweet butonlarını görmek mümkün. Konum tabanlı sosyal ağ servisi de buton furyasına kayıtsız kalamamışa benziyor. Foursquare’a kaydetme ve Foursquare’da takip etme amaçlı iki yeni buton kullanıma sunuldu.

Foursquare’a kaydet butonu özellikle gezi sitelerinin ekleyeceği bir buton gibi görünüyor. Otel, lokanta, vb. mekan tanıtım yazılarında Foursquare’a kaydet butonunu görebiliriz. Bu sayede Foursquare üyesi olan kullanıcılar hakkındaki yazıdan etkilendikleri mekanı daha sonra hatırlamak için bir yerlere not etme zahmetinde de kurtulmuş olacak. Bu buton çeşitli ortak sitelerle birlikte kullanıma sunuldu. CBS Frommer’s Travel, Eater.com, New York Magazine gibi yabancı sitelerde Foursquare’ın yeni butonlarına rastlamak mümkün.

Takip et butonu ise bir kişisel bloga veya web sitesine sahip olan kişinin Foursquare hesabının ilgili site üzerinden hızlı bir şekilde takibe alınmasına yardımcı oluyor.

İlgili – Foursquare Blog

İLGİLİ HABERLER