Teknoloji

Foursquare’in ilk teknoloji şefi şirketten ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

foursquare-yeni-logo-240714

Foursquare’in ilk teknoloji şefi, beş yılın ardından şirketle yollarını ayırdı. The Verge sitesine gönderilen açıklamaya göre, Foursquare’in işe aldığı ilk kişi olan Harry Heymann, geçtiğimiz haftanın sonu itibarıyla şirketteki görevini bıraktı ve şirketin konum tabanlı bir sosyal ağdan bir mekan arama motoruna dönüşüm sürecinde ayrılan diğer üst düzey yöneticilerin arasına katıldı.

Şirketten yapılan açıklamada Heymann’ın Foursquare’e danışmanlık yapmayı sürdüreceği belirtildi. Heymann mühendislikten sorumlu başkan yardımcılığı görevini ise bir süre önce Andrew Hogue’a devretmişti

Foursquare’in kurucusu Dennis Crowley ile uzun yıllardır birlikte çalışan Heymann, Crowley’nin Foursquare’den önceki projesi Dogdeball’da da görev almıştı. Heymann Foursquare’in mühendislik organizasyonunun oluşturulmasında ve yönetiminde büyük sorumluluk üstlenmişti. Heymann’ın Foursquare öncesi geçmişinde ise Google, Microsoft ve Intel gibi şirketler yer alıyor.

Foursquare geçtiğimiz yıl da şirket sözcüsü Brendan Lewis, COO Evan Cohen, iş geliştirme direktörü Holger Luedorf ile yollarını ayırmıştı. Heymann’ın beş yılın ardından kariyerinde bir değişiklik istemesi doğal bir tercih olsa da, Crowley ile uzun süredir olan yol arkadaşlığı Foursquare adına Heymann’ın kaybını biraz daha önemli kılıyor.

İLGİLİ HABERLER