Teknoloji

Foursquare Tanıtılan Yenilikler özelliğiyle reklamlara yeni bir boyut kazandıracak

Foursquare geçen hafta Yerel Yenilikler (Local Updates) adı verilen ve ticari kurumlara mevcut müşterileriyle gerçek zamanlı iletişim kurmalarına olanak sağlayan bir araç tanıtmıştı. Bu araç sayesinde sık sık gittiğiniz bir lokanta Foursquare aracılığıyla sizin yakında olduğunuzu anlayabilir, sizinle doğrudan iletişim kurabilir ve size özel olarak hazırlamış olduğu fırsattan haberdar edebilir.

Foursquare’in bir yeni işlevi de Tanıtılan Yenilikler olarak Türkçeleştirebileceğimiz Promoted Updates oldu. Bu yeni özellik de şirketlerin para karşılığı reklam vererek yeni müşteriler kazanmasına olanak sağlıyor. Foursquare Promoted Updates özelliğinin sadece kısıtlı sayıda ticari kurum tarafından kullanılabileceğini, bu sayede herkesin sunacağı fırsatlarla kullanıcıları rahatsız edemeyeceğini kaydetti. Bu arada tanıtımı yapılan yeniliklerin sadece Keşfet sekmesi altında yeni mekanlar veya iş yerleri aranırken görünebilir olacağı, Foursquare kullanıcısının veya onun arkadaşlarının mevcut yer bildirimlerine ve bunun gibi özelliklerine bağlı olarak oluşturulan ilgi haritasına göre nelerin gösterileceğinin belirleneceği kaydedildi.

Tanıtılan Yenilikler özelliği şu an için pilot program niteliğinde bir seyir izleyecek. Yurt dışında Gap, Best Buy, Walgreens gibi kurumların da aralarında bulunduğu 20 kadar ticari kuruma bu özelliği kullanma izni verildi.

İlgili >> VentureBeat, Gigaom

İLGİLİ HABERLER