Teknoloji

Foursquare’in yeni yer bildirim uygulaması Swarm iPhone ve Android için yayınlandı

Foursquare’in iki hafta önce duyurduğu ve kullanıcılarına yakınlarındaki arkadaşlarını bulma, mekanlarda yer bildirimi yapma imkanı veren yeni uygulaması Swarm, iPhone ve Android için yayınlandı. Foursquare’in çift parçalı yeni kimliğinin bir yarısını oluşturan Swarm’a önümüzdeki yaz yakındaki yerleri keşfetmekte kullanılacak bir uygulama daha katılacak.

swarm-foursquare-020514

Tıpkı Foursquare gibi, Swarm da kullanıcıların yer bildirimi yaparak konumlarını arkadaşlarıyla paylaşmasını sağlıyor. Swarm’ın en önemli farkı pasif konum sinyallerini kullanarak yer bildirimi yapmayan, ancak yakında olan kullanıcıların da görülmesini mümkün kılması. iOS’te yer alan Arkadaşlarımı Bul uygulaması kullanıcı konumunu tam olarak gösterirken, Swarm ile kullanıcılar kendileriyle aynı mahallede olan arkadaşlarını görebiliyor. Konumlarını saklamak isteyen kullanıcılar ekranın üst kısmındaki çubuğu kaydırarak bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Foursquare Swarm ile konum paylaşmayı biraz daha az ürkütücü hâle getirmeyi amaçlıyor.

Swarm Foursquare’e farklı konseptleri de deneme fırsatını da sunuyor. Uygulama ile kullanıcılar bu platformda bulunan diğer arkadaşlarıyla planlarını paylaşabilecek ve bu planlarla ilgilendiklerini söyleyen arkadaşlarına mesaj atabilecek. Kullanıcılar Swarm’da yer bildirimi geçmişleri içinde arama yapabilecek. Swarm ile birlikte yeni özellikler sunan Foursquare; bu uygulamada mayor’luk, liderlik tablosu gibi oyun mekaniklerine yer vermemiş. Kullanıcılar bu özelliklere ana Foursquare uygulaması üzerinden erişebilecek, ancak bir süre sonra bu özelliklerin yerini keşfe odaklı yeni özellikler alacak.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER