Teknoloji

Foursquare NASA işbirliğiyle Curiosity Gezgini rozetini yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Foursquare kullanıcıları servisin kendilerine belli türdeki yerdeki sıklıkla ziyaret ettiklerinde verdiği rozetlere yabancı değil. Foursquare’in kalabalık olarak değerlendirilebilecek rozetler listesine NASA işbirliğiyle bir yenisi daha eklendi. NASA tarafından Mars’a gönderilen insansız uzay aracı Curiosity temasına sahip olan rozet, bilimle ilgili yerlerde sıklıkla yer bildirimi yapan kullanıcılara veriliyor.

Curiosity Gezgini rozetini kazanmak için olmazsa olmaz şartlarından biri Foursquare’de NASA’yı beğenmek. Bunun ardından NASA ziyaretçi merkezleri, bilim müzeleri, gözlem evleri gibi yerleri ziyaret eden kullanıcılar bu rozeti kazanma şansına sahip olacaklar. NASA ve Foursquare arasındaki işbirliği doğrultusunda insansız uzay aracı Curiosity Mars’tan bir yer bildirimi yapmış ve bu da başka bir gezegenden erçekleştirilen ilk yer bilidirimi olmuştu.

NASA ve Foursquare arasındaki stratejik ortaklık 2010 yılından bu yana devam etmekte. İkili arasındaki işbirliğinin başlangıcıysa astronot Doug Wheelock’un Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan yaptığı yer bildirimi olmuştu. Bu doğrultuda NASA aynı yıl içinde Foursquare’e katılmış ve servisin kullanıcılarının kendisiyle iletişime geçmesine olanak sağlamıştı. Bu sayfadan organizasyonla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşımı devam etmekte. Curiosity Gezgini rozetiyse NASA ve Foursquare işbirliğinden çıkan ilk rozet değil. Artık verilmeyen NASA Gezgini rozeti de ABD’de yaşayan kullanıcıları NASA’yla ilgili merkezleri keşfetmeye teşvik etmek amacıyla yayınlanmıştı.

İlgili >> Foursquare

İLGİLİ HABERLER