Manşetler

Foursquare Marsbot ile bot işine giriyor

foursquare marsbot

 

foursquare marsbotFoursquare’i kullanmak için yeni bir yola kavuşuyor olabiliriz. Konum tabanlı tavsiyeler üzerine yoğunlaşan şirket, Marsbot adında yeni bir iOS uygulaması çıkardığını açıkladı. Bu uygulama herhangi bir anda nerede yiyip içileceğiyle ilgili olarak kullanıcılara ipuçları sunmayı planlıyor.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, hedefin kullanıcı daha sormayı düşünmeden nerede yiyip içileceğini kullanıcıya söyleyen bir ürün geliştirmek olduğu belirtiliyor. Marsbot, mümkün olan en basit iletişim kanalı olan yazıyı kullanarak mükemmel yemek ve gece hayatı mekanları için bağlamsal açıdan ilişkili ve proaktif tavsiyelerden bulunacak.

Şu an için sadece bekleme listesi üzerinden dağıtımı gerçekleştirilen ve henüz Türkiye App Store’unda bulunmayan uygulamanın ekran görüntülerine bakıldığında diyalog tabanlı bir kullanıcı arayüzünün var olduğu görülüyor. Ne var ki, Marsbot bir sohbet robotu değil, Foursquare bunun altını çiziyor. Şirketin belirttiğine göre, sohbet robotuyla siz soru sorarsınız, o da ihtiyacınız olan belirli cevapları size verir. Marsboat’ta ise amaç kullanıcının bulunduğu yere ve sıklıkla gittiği yerlere bağlı olarak cevapları daha soru sorulmadan vermek.

Aslında bu işi Foursquare’in mevcut versiyonu da yapıyor. Herhangi bir yeni şehri veya yakınlardaki bir yeri ziyaret ettiğinizde, Foursquare bildirimler üzerinden çeşitli tavsiyeleri gösteriyor. Bu durum Marsbot’u biraz kafa karıştırıcı hâle getiriyor, eğer herhangi bir diyalog söz konusu olmayacaksa, neden sohbet robotu biçimi taklit ediliyor?

Her ne olursa olsun, Foursquare’in botlarla deney yapması için iyi bir neden var. Çok sayıda risk sermayesi destekli girişim sohbet tabanlı arayüzler oluşturmaya başladı, bunlardan bazıları restoran veya gece hayatı tavsiyelerini merkeze yerleştiriyor. Ozlo, Luka, Mezi gibi küçük girişimler Foursquare’e rakip olma iddiasındaki girişimler arasında yer alıyor. Google’ın yazın çıkaracağı Allo’nun da benzer şekilde yardımcı servisler sunmasını bekleyebiliriz.

Foursquare Marsbot’u Swarm gibi büyük bir ürün gibi değil de, daha çok bir deney gibi lanse ediyor. Dünyanın gittiği yönü dikkate aldığımızda bu deneyin çok şey vadettiğini söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER