Teknoloji

Foursquare Mapbox işbirliğiyle verilerinin kullanım sahasını genişletiyor

foursquare mapboxFoursquare bundan birkaç yıl önce olduğu kadar popüler bir mecra değil. Ancak şirket önemini korumak için dikkat çekici bir strateji belirlemiş gibi görünüyor. Foursquare Mapbox ile yaptığı anlaşmayla yer bildirimi bilgilerini her gün daha yoğun biçimde kullanılan uygulamalara daha fazla entegre ederek kendisini vazgeçilmez kılmayı hedefliyor.

Foursquare söz konusu hedefi doğrultusunda geçtiğimiz hafta Tinder ile bir anlaşma yapmıştı. Şirket şimdi de Mapbox ile gerçekleştirdiği işbirliğini duyurdu. Mapbox’ın konum verisi sağladığı uygulamaların arasında Snapchat gibi önemli platformların bulunması, Foursquare’e de etki alanını genişletmesi için bir fırsat sağlıyor.

Yapılan yeni işbirlikleri sayesinde bugüne kadar Foursquare ya da Swarm ile bir teması olmayan kullanıcılar bile bu uygulamalar tarafından sağlanan verilerden yararlanıyor.

Foursquare ve Mapbox’ın yolları ilk kez kesişmiyor. Foursquare 2012’de Mapbox tarafından sağlanan küresel harita verilerini kullanan ilk şirketlerden biri olmuştu. Yapılan son anlaşmayla iki şirket arasındaki mesafe biraz daha kısalıyor.

İLGİLİ HABERLER