Manşetler

Foursquare iOS uygulaması Türkçe dil desteği kazandı, tasarımda değişiklikler yapıldı

Konum tabanlı sosyal ağ servisi Foursquare iOS uygulamasının tasarımını yeniledi. Yenilenen ve Türkçe olarak kullanılmaya başlanan tasarımla birlikte Foursquare’in yaklaşık altı aydır çıkarmakta olduğu yeni servislerin hepsi bir araya getirildi ve daha kolay ulaşılabilir ve kullanılabilir şekilde kullanıcılara sunuldu.

Fotoğraflar hem Explore (Keşfet) hem de Friends (Arkadaşlar) sekmelerinde sahnede yer alıyor. Bu da uygulamaya biraz daha Instagram tarzı bir hava katmış. Kullanıcı profil sayfaları da ızgara görünümlü bir arayüz kazanmış, kullanıcılara istatistiklere, listelere, etiketlere ve mekanlara dair ipuçları ve tavsiyelere tek bir ekrandan ulaşma fırsatı sunulmuş.

Foursquare de Facebook’taki beğenme fonksiyonuna benzer bir işlevi mekanlar için kullanıma sunuyor. Artık kullanıcılar Foursquare üzerinde kaydı bulunan mekanların sayfalarındaki kalp butonuna dokunup buraları beğenebilecek. Aynı şekilde ipuçları, arkadaşların listeleri veya yaptıkları konum bildirimlerine de beğenide bulunmak mümkün olacak.

Keşfet sekmesi en büyük güncellemeyi gören bölüm olarak dikkat çekiyor. Tavsiyeler artık sadece konum ve arkadaşların aktivitelerine göre değil, saat ve hava durumu bilgileri de hesaba katılarak belirleniyor. Diyelim ki bir pazar sabahı uygulamayı açıp brunch için uygun tavsiyeler almak istediniz. İstediğinize ulaşma şansınız daha fazla olacak.

Foursquare uygulamasının Türkçeleştirilmesinde Turkcell ile işbirliği yapıldı. Ayrıca Foursquare Türkiye’deki ilk rozet kampanyasını da Turkcell ile gerçekleştirdi. Turkcell’i Foursquare’den takip eden kullanıcılar belirli mekanlarda 4 kez check-in yaptıklarında Turkcell 4 Çeker rozetini elde edecekler.

İLGİLİ HABERLER