Manşetler

Foursquare gizlilik ilkelerini değiştirdi, arama sonuçlarında kullanıcıların adları eksiksiz görüntülenecek

Foursquare kullanıcılara gönderdiği bir e-posta iletisiyle bundan böyle arama sonuçlarında kullanıcıların tam adlarının görüntüleneceğini ve daha önce sadece son üç saatlik verileri görme fırsatına sahip olan iş yerleriyle daha fazla check-in bilgisi paylaşacağını duyurdu. Önceleri kişiler arama sonuçlarında sadece adları ve soyadlarının ilk harfleriyle görüntüleniyordu. Şirket kafa karışıklığı yaşayan kullanıcılardan aldığı tepkilerin ardından böyle bir adım attığını kaydetti. Ayrıca Foursquare kulanıcıların servisi gerçek adlarıyla kullanmak zorunda olmadıklarını ve gizlilik ayarları üzerinden adlarını değiştirebileceklerini kaydetti.

Foursquare’in duyurduğu değişiklikler 28 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giecek. Konum tabanlı sosyal ağ servisi bu değişikliklerin gelişmekte olan bir ürün için gerekli olduğunu kaydetti. Foursquare’in 2009’da çıkan ilk versiyonundan çok farklı olduğunu söyleyen şirket gelişmelerine ve vizyonlarını inşa etme etmelerine izin veren kullanıcılarına da minnettar olduğunu kaydetti. Bu değişikliklerin gizlilik ilkelerinin de değiştiği anlamına geldiğini vurguladı.

Yapılan değişikliklere ek olarak Foursquare “Privacy 101 (Gizlilik 101)” adını verdiği yeni bir gizlilik dokümanını tanıttı. Bu doküman sayesinde servisin gizlilik özellikleri insanların daha rahat anlayacağı bir şekilde anlatılacak. Foursquare, Instagram’ın değiştirdiği hizmet koşulları sonrasında gördüğü tepkiden ders almışa benziyor.

İlgili >> TheNextWeb, Foursquare

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER