Teknoloji

Foursquare yeni kaynak desteğiyle değerini aşağıya çekiyor

foursquare

Foursquare, değerini 250 milyon dolara indirecek yeni bir finansman sağlama turunu tamamlamak üzere. Söz konusu miktar, yatırımcıların iki yıl önce şirkete biçtiği değerin yarısının da altında bir rakama tekabül ediyor.

Kullanıcıların yerel mağaza ve restoranları bulup buralarda yer bildirimi yapmasını sağlayan uygulamalar geliştiren şirketin potansiyel alıcılarla temasta olduğu da, kaynaklar tarafından dile getirilen iddialar arasında yer alıyor. Dolayısıyla Foursquare sahiplerinin 20 ila 40 milyon dolar ekstra kaynak getirecek finansman turunu tamamlamak yerine satış seçeneğini değerlendirmesi de muhtemel gözüküyor.

Şirkete yeni finansman turunda, daha önce de kendisine destek sağlayan yatırımcılarla birlikte çalıştığı söyleniyor. DFJ Growth, Microsoft, Silver Lake Partners, Spark Capital, Union Square Ventures ve Andreessen Horowitz’in yanına yeni bir yatırımcının daha eklendiği bilgiler arasında yer alıyor. Foursquare, 2013’te 35 milyon dolar kaynak bularak piyasa değerini 650 milyon dolara taşımıştı. Şirketten henüz iddialara ilişkin bir açıklama gelmedi.

TechCrunch, bir süre önce Foursquare’in eski yatırımcılar ve çalışanlar tarafından elde tutulan hisselerin değerini aşağıya çekecek bir finansman turunun peşinde olduğunu gündeme taşımıştı. Şirket, bugüne kadar 121 milyon dolarlık finansman sağlamayı başarmıştı.

2009’da New York’ta kurulan şirket, kullanıcılara takıldıkları mekanları arkadaşlarıyla paylaşma fırsatını sağlamıştı. Bir süre sonra reklam destekli bir mekan keşif platformuna dönüşen Foursquare, yer bildirim özelliğini Swarm uygulamasının çatısı altına taşımıştı. CEO Dennis Crowley, geçtiğimiz yaz servisin aktif kullanıcı sayısının 50 milyonu bulduğunu açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER