Teknoloji

Foursquare arkadaş listenizde olmayanların da yer bildirimlerinizi beğenmesine izin verdi

Foursquare, Facebook ve Twitter üzerinden bağlantıda olduğunuz, ancak Foursquare’de arkadaşınız olmayan kişilerin yer bildirimlerinizi beğenmesine izin verdi. Dün gelen yeni bir güncellemeyle hayata geçirilen bu özellik sayesinde siz Foursquare üzerinde yaptığınız bir yer bildirimini Twitter veya Facebook üzerinden paylaştığınızda, Foursquare üzerinde arkadaşınız olmayan kişiler de bu yer bildirimini beğenebilecek.

Aslında bu özellik ilk bakışta biraz rahatsız edici görülebilir. Ancak Foursquare, Facebook veya Twitter üzerinden bağlantıda olduğunuz bir kişinin yer bildirimlerinizi görüp beğenecek olmasında herhangi bir gizlilik sorunu olduğunu düşünmüyor olmalı. Ayrıca konum tabanlı sosyal ağ  böyle bir durumda size bildirimde bulunarak arkadaş listenizin dışında yer alan bir kullanıcının sizin yer bildirimlerinden birisini beğendiğini haber verecek. Eğer bu konuyla ilgili e-posta bildirimleriyle rahatsız edilmek istemezseniz, o hâlde ayarlar bölümü altında bu işlevi kapatabilirsiniz.

Foursquare, Instagram’ın hizmet şartlarıyla ilgili yaşadığı bazı sorunların hemen ardından gizlilik şartlarında bazı değişiklikler yapmıştı ve kullanıcıların arama sonuçlarında ad ve soyadlarıyla eksiksiz bir şekilde görüntülenmesi uygulamasının varsayılan hâline geleceğini açıklamış; bununla birlikte dileyen kullanıcıların gizlilik ayarları üzerinden bu varsayılan tercihi değiştirebileceğini kaydetmişti.

İlgili >> Foursquare Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER