Teknoloji

Fotoğraflar uygulamasını getiren OS X Yosemite 10.10.3 güncellemesi yayınlandı

apple-photos-050215

Apple’ın dün akşam yayınladığı iOS 8.3 güncellemesi, Siri’nin Türkçe desteğini beraberinde getirmesi nedeniyle gündemde daha fazla yer tuttu. Halbuki Mac tarafında da önemli bir güncelleme yapıldı ve bir süredir herkese açık beta sürümü kayıtlı test kullanıcıları tarafından denenen OS X Yosemite 10.10.3 sürümü de iOS 8.3 ile aynı anda yayınlandı.

Mac App Store üzerinden ücretsiz olarak yüklenebilen 10.10.3 güncellemesinin en önemli yeniliği iPhoto’nun yerini alan yeni Fotoğraflar uygulamasını sunması. Böylelikle Yosemite’de, yayınlandığı zamandan bu yana en büyük işlev değişikliği gerçekleştirilmiş oldu.

iPhoto ve Aperture fotoğraf uygulamalarının yerini alan Fotoğraflar uygulaması Yosemite için sıfırdan tasarlandı, bu nedenle yarı saydam unsurlar ve geliştirilmiş doğal paylaşım desteği ile birlikte işletim sistemine daha fazla uyum sağlıyor. Ayrıca iCloud ile de daha iyi bağlara ve entegrasyona sahip.

iPhone veya iPad ile çekilen fotoğraflar otomatik olarak Fotoğraflar masaüstü uygulamasında gösteriliyor, iCloud üzerinden kablosuz senkronizasyon yapılıyor. Öte yandan daha basit düzenleme araçları da var ve bunlar da iOS’teki Fotoğraflar uygulamasından ödünç alınmış. Fotoğraf kitapları oluşturma veya panoramik baskılar da çekilen fotoğrafların fiziksel versiyonlarını oluşturmayı kolaylaştırıyor.

OS X 10.10.3 ile birlikte 300’den fazla yeni his simgesi de işletim sistemine eklendi. Ayrıca Spotlight için yeni tavsiyeler de getirildi. Safari için hata düzeltmeleri ve kararlılık iyileştirmeleri; Wi-Fi ve Bluetooth’un performansını artıracak düzenlemeler de 10.10.3 sürümüyle birlikte sunuluyor.

Ekran paylaşımı da daha kararlı hâle getirildi. Ayrıca Force Touch izleme dörtgeni desteğinden yararlanmak isteyen geliştiriciler için yeni API’lar sunuldu.

OS X Yosemite 10.10.3 güncellemesini Mac App Store üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER