Teknoloji

Fotoğraflardan faydalanarak parmak izini kopyalamak mümkün mü?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-plus-inceleme-00017

Dijital dünyadaki güvenliklerini tam anlamıyla sağlamak isteyenlerin bundan sonra eldivenle dolaşması faydalı olabilir. BBC’de yer alan habere göre, sanal korsanlar sıradan bir kamerayla çekilmiş fotoğraflardan faydalanarak parmak izi kopyalayabileceklerini iddia ediyor. Sanal korsan grubu Chaos Computer Club’ın üyelerinden Jan Krissler, baş parmağının yakından çekilmiş bir fotoğrafından faydalanarak Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in parmak izini kopyaladığını öne sürdü. Krissler parmak izini hazırlarken Leyen’in kamuya açık bir etkinlikte çekilmiş fotoğraflarını kullandığını vurgulamayı da ihmal etmedi.

Parmak izlerinin en güvenli kimlik belirleme yöntemi olmadığı bilindiği için sanal korsanların iddiası kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Avrupa’nın en büyük sanal korsan grubu olduğunu iddia eden Chaos Computer Club, Apple’ın Touch ID parmak izi tarayıcısına sahip iPhone 5s’i piyasaya sürmesinden birkaç gün sonra Touch ID’nin açığını bulmak için kolları sıvamıştı.

Krissler’in söz konusu bilgiye pek çok sanal korsanın sahip olduğunu ifade etmesiyse endişeleri biraz daha artırıyor. Yine de, elde edilen parmak izinin herhangi birinin hesabına sızmak için yeterli olacağı düşünülmüyor. Özellikle iPhone’larda sanal korsanların cihazı da ele geçirmesinin gerektiğini özellikle belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER