Teknoloji

Fossil mevcut saatlerini yeni Wear OS ile güncellemeyecek

fossil gen 5 lte wear os

Fossil yöneticileri Greg McKelvey ve Steve Prokup, CNET dergisine verdikleri röportajda mevcut Wear OS işletim sistemli akıllı saatlerin Google ve Samsung tarafından birlikte hazırlanan yeni yazılımla güncellenmeyeceğini açıkladılar. Fossil bunun yerine yeni yazılımın kullanıldığı amiral gemisi bir saat çıkarmayı planlıyor. Prokup, bu saatte donanımsal anlamda ciddi iyileştirmeler yapılacağını ve mevcut saatlerin indirimle uygun fiyatlı seçenekler olarak satılabileceğini belirtti.

Fossil’in Gen 6 saatinin Google ve Samsung’un yeni akıllı saatlerine benzer özelliklere sahip olması bekleniyor. Daha hızlı performans, daha uzun pil ömrü, yeni işlemciler ve LTE hücresel bağlantı seçenekleri bu özellikler arasında yer alıyor. McKelvey, Google’ın bahsettiği tüm yazılımsal iyileştirmelerin de yeni saatte mevcut olacağı belirtildi.

Google ve Samsung, Wear OS ve Samsung’un Tizen’inin birleştirileceği yeni platformun duyurusunu geçtiğimiz ay I/O 2021’de yapmıştı. Bu platform, Android için merkezi bir akıllı saat işletim sistemi işlevini görecek.

Fossil yöneticileri yeni Wear OS saatlerinde nasıl butonlar kullanacağı konusunda net bir bilgi vermediler. Prokup, ürünlerinde farklı yaklaşımları tercih edebileceklerini dile getirirken; altı butonlu veya tuşsuz telefonlar çıkarmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını da ifade etti.

İLGİLİ HABERLER