Teknoloji

Fossil akıllı saatler, Google Asistan’ı Wear OS 3’e getiriyor

fossil wear os 3

Google Asistan, Wear OS 3 güncellemesiyle birlikte birçok akıllı saatten kaybolmuştu. Bu özelliği destekleyen tek saatler Pixel Watch ve Samsung’un yeni Galaxy Watch modelleri olmuştu. Fakat Fossil’in geliştirdiği yeni güncelleme, akıllı saat kullanıcılarına kollarında Google ile konuşma özgürlüğünü geri getiriyor.

Fossil bu ay, Wear OS 3 işletim sistemini kullanan 6. nesil saatlere Google Asistan ekleme imkanı sağlayan bir güncelleme yayınlıyor. Bu durum, Fossil’in kendi modelleri yanı sıra Diesel, Michael Kors ve Skagen’den gelen modelleri de kapsıyor. Ancak, Google uygulamaları ile standart Android çalıştıran bir telefonla eşleşmiş olmanız gerekmektedir. Android Go ve birçok Çin telefonu bu kapsamın dışında kalıyor.

Eğer daha önce Google veya Samsung akıllı saat kullanmışsanız, Google Asistan’ın işleyişi size tanıdık gelecektir. AI yardımcısını “Hey Google” diyerek, bir düğmeye basarak veya saat yüzeyine dokunarak aktive edebilirsiniz. Bu özellik, genellikle telefonunuzu gerektirecek olan metin yanıtlama, müzik kontrolü gibi işlemleri kolaylaştırıyor. Ayrıca, Alexa da hemen yanı başınızda olacak. Yani, konuşma komutları için tek bir ekosisteme bağlı kalmak zorunda olmayacaksınız. Tabii ki, Alexa henüz Türkiye’ye açılmadığı için, buradaki Fossil akıllı saat kullanıcıları için Google Asistan tek seçenek olacaktır.

Fakat eğer, Mobvoi veya Montblanc gibi başka bir markanın Wear OS 3 saati kullanıyorsanız, bu durum sizin için pek bir avantaj sağlamayacaktır. Ancak Fossil, Google destekli akıllı saatlerde en popüler isimlerden biri. Bu nedenle buradaki destek, birçok giyilebilir cihaz kullanıcısının Asistan’ı kullanabilmesini ve minik bir ekrana tıklama zorunluluğunu ortadan kaldırabilir.

Yeni bir akıllı saat kullanıcısıysanız ve alışveriş yapmayı planlıyorsanız, bir süre daha beklemeniz faydalı olabilir. Çünkü Fossil, tarihsel olarak yeni Wear OS modellerini genellikle geç yaz aylarında tanıtır. Yalnızca bu yılın başında, hafifçe yükseltilmiş Gen 6 Wellness Edition istisna oldu. Gen 7’nin ne zaman geleceği veya neyi içereceği konusunda henüz bir bilgi yok, ancak göründüğünde önemli bir yükseltme olacağı muhtemel. Google Asistan’ın hazır olduğu için hemen Gen 6 satın almanızı önermiyoruz. Bu güncelleme, daha çok geçen yıl işlevselliğini kaybeden mevcut kullanıcılar içindir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER