Manşetler

Fossil Misfit’i 260 milyon dolar karşılığında satın alıyor

misfit-shine-2-211015

Saat üreticisi Fossil Group, giyilebilir aktivite takip cihazlarıyla tanınan Misfit’i 260 milyon dolar karşılığında satın alıyor. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte Fossil, Silikon Vadisi’nde kendisine bir yer edinmiş olacak. Şirketten yapılan açıklamada, Misfit’in teknolojisinin önümüzdeki yıldan itibaren geleneksel saatlere benzeyen ürünlere yerleştirileceğini açıkladı.

2011’de kurulan Misfit; Shine 2 gibi şık ve uygun fiyatlı aktivite takip cihazlarıyla, uyku monitörleri ve akıllı lambalarıyla dikkat çekmeyi başarmıştı. Speedo ve Swarovski gibi şirketlerle başarılı işbirlikleri gerçekleştiren Misfit, giyilebilir ürün sektörünü domine eden Fitbit ve Nke gibi rakiplerine karşı avantaj sağlama konusunda ise pek başarılı olamamıştı.

The Wall Street Journal’a konuşan Misfit kurucusu ve CEO’su Sonny Vu, “Eğer bir markanız yoksa, bu pazarda meşruiyet kazanmanız çok zor.” sözleriyle giyilebilir ürün pazarının sertliğine dikkat çekmişti. Giyilebilir ürünlerinin işlevsel oldukları kadar çekici olmaları gerektiğini de savunan Vu, satışın ardından Fossil’in başkanı ve CTO’su olarak görev yapacak. Fossil halihazırda Adidas, Emporio Armani, Michael Kors, Burberry ve DKNY gibi markalar için de saat üretimi gerçekleştiriyor. Yılda 50 milyon saat satışı yapan Fossil ile işbirliğine gitmek, Misfit’e ihtiyaç duyduğu marka desteğini ve teknolojisini daha geniş bir kitleye ulaştırma imkanını da sağlamış olacak.

Satışa ilişkin bir açıklama yapan Fossil CEO’su Kosta Kartsotis, Misfit’in satın alınmasıyla birlikte Fossil Group’un stil ve teknolojinin birleşmesine öncülük edeceğini dile getirdi. Kartostis, Fossil Group’un giyilebilir teknolojinin modayla buluşma noktası olacağını da sözlerine ekledi.

Apple’ın akıllı saat pazarına girişi, saat sektörünün geleneksel oyuncuları için bir alarm vazifesi görmüşe benziyor. Tag Heuer’in akıllı saat üretmesi ve Fossil’in Misfit’i satın alması, sektörün teknolojiyle kucaklaşmaya artık hazır olduğunu ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER