Manşetler

Fossil Gen 6 Touchscreen tanıtıldı, Wear OS 2 ile gelecek

fossil gen 6 touchscreen
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fossil, Gen 6 Touchscreen adını verdiği ve Wear OS ile çalışan Sonbahar 2021 akıllı saat serisini duyurdu. Gen 5 Fossil saatlerinde olduğu gibi, Gen 6 da birkaç farklı stil ve boyutta gelecek. Üstelik Michael Kors markası altında satılan versiyonlar da olacak. Yurt dışında fiyatlar 299 Amerikan dolarından başlıyor ve ön siparişe sunulmaya başlandı. Bu arada Fossil’in LTE bağlantı seçeneklerine sahip saatleri satışa sunacağı şu an için görünmüyor.

Ne var ki bu akıllı saatler, en yeni Samsung Galaxy Watch modellerinde çalışan yeni Wear OS 3 ile değil, mevcut Wear OS 2 yazılımıyla yüklü olarak gelecek. Fossil, 2022’de Gen 6 akıllı saatler için Wear OS 3’e yükseltmeler sunacağını söylüyor, ancak bunun 2022 yılında ne zaman gerçekleşeceği henüz bilinmiyor. Google, daha önce Wear OS 2 saatleri için 2022’nin sonlarına kadar güncelleme olmayacağını ve o zaman bile bu güncellemelerin sıfırdan kurulum gerektireceğini söylemişti.

Fossil’in Gen 6 akıllı saatleri belirli bir süre boyunca en güncel yazılıma sahip olmayacak olsa da, şirket hâlâ önceki nesil modellere daha fazla teknolojik özellik sunma konusunda sağlam bir adım atıyor. Örneğin şirket, akıllı saatine SpO2 sensörü ekliyor ve akıllı saatinin “gelişmiş sinyal doğruluğu” ile “yükseltilmiş bir kalp atış hızı sensörüne” sahip olduğunu iddia ediyor.

Fossil Gen 6 Snapdragon Wear 4100+ kullanan ilk akıllı saat

Ayrıca Fossil Gen 6’nın Qualcomm Snapdragon Wear 4100+ işlemciyi kullanan ilk saat olacağını söylüyor. 4100’ün “+” parçası daha yüksek hızlara, daha verimli güç tüketimine ve daha hızlı şarja işaret ediyor. Bu unsurların üçü de geçmiş Wear OS cihazlarında oldukça kötüydü, ancak özellikle ilk ikisi oldukça fazla miktarda şikayete neden olmuştu. Fossil’in 2019’daki (Snapdragon 3100 kullanan) kendi Gen 5 akıllı saatleri bile basitti ve normal bir günü geçirmek için kafa karıştırıcı pil tercihlerinden oluşan bir alt sisteme ihtiyaç duyuyordu.

Fossil’in Samsung’un yeni Galaxy Watch 4 serisine göre sahip olabileceği küçük bir avantaj, Gen 6’nın Samsung’un Bixby ve Samsung Pay yerine Google Assistant ve Google Pay’i kullanmasıdır. Bununla birlikte, Samsung kullanıcıları için Galaxy Watch 4’ün daha uygun bir seçim olacağını da söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER