Teknoloji

Fossil Gen 6 sızıntısı Snapdragon Wear 4100 Plus işlemciyi gösteriyor

fossil gen 6

Wear OS işletim sistemli Fossil Gen 6 serisi akıllı saatler yakında resmiyet kazanacak. Resmi olmayan kaynakların verdiği bilgiye göre, serinin tüm üyelerinde Qualcomm Snapdragon Wear 4100 Plus işlemci bulunacak.

12 nm mimarisiyle üretilen işlemci, Snapdragon Wear 3100’e kıyasla yüzde 85 daha hızlı çalışıyor. 4G LTE desteğiyle gelen işlemcide AON destekçi işlemcinin varlığı da pil ömrünü uzatıyor. Sürekli kalp atış hızı ölçümü ve daima açık ekran gibi özellikler de Snapdragon Wear 4100 Plus tarafından destekleniyor.

Fossil Gen 6’da 42 ve 44 mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneği sunulacak. Ancak her iki model de 1.28 inç OLED ekranla gelecek. 416 x 416 piksel çözünürlüklü ekran, Gen 5 serisine kıyasla daha parlak olacak ve daima açık ekran özelliğini de destekleyecek.

Serinin üyeleri 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olacak. Metal, deri ve kumaş kayış seçenekleri bulunan saatler, tam şarjla bir günü rahatlıkla çıkarabilecek. 30 dakikalık bir şarj, saatlerin pilini yüzde 80 oranında doldurmaya yetecek. İleri güç koruma modu sayesinde pil ömrü birkaç güne çıkarılabilecek.

Adım sayar, kalp atış hızı monitörü, kandaki oksijen seviyesinin ölçümü ve GPS gibi özellikler de saatte mevcut olacak. Fossil Gen 6 serisi 27 Eylül’de tanıtılacak ve Avrupa’da 300 ila 330 avro arasında değişen fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER