Teknoloji

Fossil Gen 5E ile akıllı saat katalogunu büyütüyor

fossil gen 5e

Fossil, Gen 5E adını taşıyan yeni akıllı saatini gözler önüne çıkardı. Gen 5E, Gen 5’te sunulan ana özelliklerin büyük bir kısmı mevcut. Ancak kullanıcıların önünde birden fazla boyut seçeneği bulunuyor.

Gen 5E’de 44 mm. kasa seçeneğinin yanına 42 mm. seçeneği de ekleniyor. Her iki modelde de tüm gün hareket takibi, uyku takibi, farklı pil modları gibi özellikler bulunuyor. Yerleşik hoparlöre sahip akıllı saatle gelen aramaları yanıtlamak veya Google Asistan’ın verdiği yanıtları sesli biçimde duymak mümkün oluyor.

Her iki Gen 5E’de de 1.19 inç büyüklüğünde AMOLED ekran bulunuyor. 390 x 390 piksel çözünürlüklü bu ekranın piksel yoğunluğu 328 ppi. 1 GB RAM’le gelen akıllı saatte 4 GB dahili depolama alanı da mevcut.

Akıllı saatin kalbinde Qualcomm Snapdragon Wear 3100 yer alıyor. İvme ölçer, jiroskop, kızıl ötesi sensörü ve PPG kalp atış hızı sensörü de saatin teknik kadrosunun üyeleri arasında bulunuyor.

Gen 5E’de 44 mm. için siyah paslanmaz çelik kasa ve siyah silikon kayış, 42 mm. içinse roze altın paslanmaz çelik kasa ve pembe kayış seçenekleri bulunuyor. Her iki versiyonda da kullanıcılar kayışları değiştirebilecek.

Fossil Gen 5E’de Google’ın Wear OS platformu mevcut. NFC destekli saat, Google Pay ile mobil ödeme yapmak için kullanılabilecek.

Fossil Gen 5E, kasım ayının başlarında satışa sunulacak. Saatin ABD’deki fiyat etiketinde 249 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER