Teknoloji

Fossil Gen 5 LTE akıllı saat LTE desteği ve Snapdragon 3100 işlemciyle geliyor

fossil gen 5 lte wear os

Fossil Gen 5 LTE adını taşıyan yeni akıllı saatiyle LTE uyumlu akıllı saat çıkaran üreticiler arasında yerini aldı. Akıllı saatin temelinde adından da anlaşılacağı üzere LTE özelliği ve Fossil’in beşinci nesil Wear OS platformu bulunuyor.

Gen 5 platformu 2019’dan bu yana kullanılıyor ve Fossil’in en yeni akıllı saati de aynı platformun kullanıldığı diğer saatlerden farklı bir özellik sunmuyor. Akıllı saat ABD’de ilkbaharda 349 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.

Akıllı saatin kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 3100 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci Wear OS platformunu çalıştırmak için yeterli olsa da, söz konusu işlemcinin yer aldığı akıllı saatler hâlâ bir günden fazlasını çıkarmakta zorlanıyor. Fossil’in hâlâ Snapdragon 4100’e geçiş yapmamış olmasının hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir.

Fossil Gen 5 LTE için iki renk seçeneği sunuluyor

Fossil Gen 5 LTE’de kalp atış hızı, GPS, yükselme ve ortam ışığı sensörleri yer alıyor. Hoparlör de taşıyan akıllı saat, Fossil tarafından “yüzmeye dayanıklı” olarak tanımlanıyor. Siyah ve roze altın renk seçenekleri bulunan saatin kasası için sadece 45 mm. seçeneği mevcut.

Fossil Gen 5 LTE, LTE uyumlu bir Wear OS saat arayanlar için en uygun seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Ancak söz konusu seçeneklerin sayısının da çok fazla olmadığını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER