Teknoloji

Fossil’in yeni hibrit saatinde Wear OS sürprizi

fossil collider

Google, geçtiğimiz ocak ayında Fossil’in akıllı saat teknolojisini satın almayı planladığını daha önce açıklamıştı. Daha sonra çıkan çeşitli haberlerde, anlaşmanın hibrit saatlerde kullanılan hareketleri de kapsadığı belirtilmişti. Bazı çevrimiçi listelerde görülen Fossil Collider Hybrid Smartwatch HR, Google’ın planları konusunda ilk ipucunu veriyor.

E-Ink ekrana sahip hibrit saatin Wear OS işletim sistemiyle çalışması, işleri biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor. Saate ait olduğu belirtilen fotoğraflarda kalp atış hızı, adım sayısı, hava durumu ve tarih gibi bilgiler ekranda görülüyor. Bu bilgilere mevcut Wear OS işletim sistemli saatlerin ana ekranında da ulaşmak mümkün.

Fossil Collider için henüz doğrulama yok

Bazı fotoğraflar ise saatin egzersiz uygulamasını görmeyi sağlıyor. Görülen uygulamanın Google Fit’in neredeyse aynısı olduğu söylenebilir.

fossil colliderAkıllı saat için şimdilik Google veya Fossil’den bir doğrulama gelmiş değil. Saatin Wear OS işletim sistemi taşıyacağı konusunda da şu an için kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak akıllı saatin ABD’de 225 dolar karşılığında satılacağı ve hem Android telefonlarla hem de iPhone’larla birlikte kullanılabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER