Teknoloji

Fossil akıllı saat pazarından çıkıyor

fossil akıllı saat

Fossil akıllı saat pazarından çıkacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, kaynakların “daha az akıllı” ürünlere yönlendirileceği belirtildi. Yıllar boyunca Wear OS platformunun en önde gelen üreticilerinden biri olan şirketin eksikliğinin ciddi şekilde hissedileceği söylenebilir.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Akıllı saat ortamı son birkaç yılda önemli ölçüde geliştiğinden, akıllı saat işinden çıkmak için stratejik bir karar verdik. Fossil Group, kaynaklarımızı temel gücümüzü ve bize güçlü büyüme fırsatları sağlamaya devam eden işimizin temel segmentlerini desteklemek için yönlendiriyor: Kendi lisanslı markalarımızın yanı sıra kendi markalarımız altında heyecan verici geleneksel saatler, mücevherler ve deri ürünler tasarlamak ve dağıtmak.”

Bu da 2021 çıkışlı Fossil Gen 6’nın şirketin son akıllı saati olduğu anlamına geliyor. Şirket mevcut Wear OS saatleri içinse birkaç yıl boyunca güncelleme desteği sunmaya devam edecek.

Fossil akıllı saat pazarı gelişirken Wear OS platformunun en büyük destekçilerinden biriydi

Fossil hakkında son birkaç aydır konuşulanları düşününce bu habere çok da şaşırmamak gerekiyor. Bazı Reddit kullanıcıları, şirketin mağaza çalışanlarının Fossil’in işten çekildiğini söylediğini bildirirken, platformdaki “içeriden” bilgi sahibi olunduğunu iddia eden diğerleri şirketin yeni bir yonga seti beklediğini iddia etmişti. Fossil akıllı saat pazarının henüz gelişmekte olduğu bir dönemde Wear OS platformunun en önemli neferlerinden biriydi. Pazarın olgunlaştığı dönemde Fossil’in yokluğunun nasıl bir etki yapacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER