EğlenceTeknoloji

Forza Motorsport 7 için yolun sonu geldi; büyük indirim fırsatı var

forza motorsport 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Forza Motorsport 7, ömrünü tamamladığı için 15 Eylül 2021 tarihinden sonra Microsoft Store’dan satın alınamayacak veya Xbox Game Pass’te oynanamayacak. Buna rağmen oyun tamamen ortadan kalkmayacak. Eğer bu oyuna sahipseniz, yine de indirip oynayabilirsiniz. Üstelilk çok oyunculu mod da hâlâ erişilebilir olacak, ancak oyunu olmayan hiç kimse dijital versiyonu satın alamayacak. Forza Twitter hesabına göre bunun nedeni, oyunun gerçek dünyadaki arabaları ve pistleri kullanma lisanslarının süresinin dolmaya başlamasıdır.

Aslında Forza hayranları bu duruma çok yabancı sayılmazlar. Serideki oyunlar, piyasaya çıktıktan yaklaşık dört yıl sonra tarihsel olarak listeden kaldırılıyor. Horizon 3, Eylül 2016’da piyasaya sürüldükten sonra Eylül 2020‘de dağıtımdan kaldırılmıştı. Motorsport 6 ise Eylül 2015’teki lansmanının ardından Eylül 2019‘da Microsoft’un çevrimiçi mağazasından çıkarılmıştı.

Ne var ki, Motorsport 7 ile ilgili olarak Xbox Game Pass karmaşıklığı var. 15 Eylül’den sonra oyun artık bu hizmette olmayacak. Bu durum ilginç bir soruya yol açıyor; oyunu satın almayan, ancak Game Pass sürümüyle oynamak için indirilebilir içerik satın alanlara ne olacak? Forza, bu durumdaki herkesin oyunu oynamaya devam etmesine izin verecek bir “jeton” alacağını söylüyor. Jeton oyunculara 2 Ağustos’a kadar gönderilecek ve 15 Eylül 2023’ten önce kullanılması gerekecek.

Forza Motorsport 7’nin Microsoft’un sanal mağazalarından kaldırılması talihsiz bir durum olsa da, ortada bir fırsat var. Eğer bu oyun satıştan kalkmadan önce edinmek isterseniz, oyunun Standard, Deluxe ve Ultimate sürümlerinin tamamı yüzde 75 indirimli olarak satılıyor. Bunları sırasıyla ₺67,25, ₺99,75 ve ₺57,25 karşılığında satın alabilirsiniz. Forza’nın destek makalesine göre, oyunlar 15 Eylül’e kadar satışta olacaklar ve artık satın alınamaz hâle geldikten sonra bile oynanabilir olacak.

İLGİLİ HABERLER