EğlenceTeknoloji

Forza Horizon 5 için işaret dili güncellemesi gelecek

forza horizon 5

Forza Horizon 5, 9 Kasım’da oyuncularla buluşacak. Oyun henüz çıkmadan oyuna eklenecekler konusunda ilk bilgiler gelmeye başladı. Forza Horizon 5’te oyuncular, oyunla ilgili bilgilerin verildiği ara sahnelerde ekran üzerinde işaret dili tercümesi görebilecek. Playground Games’in kreatif direktörü Mike Brown, bu özelliğin oyunun çıkışında bulunmayacağını ancak kısa süre içinde oyuna ekleneceğini belirtti.

Brown’ın Xbox Wire blogundaki paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Forza Horizon 5’in herkesin keyif alabileceği kapsayıcı bir deneyim olmasını istiyoruz. Bu nedenle oyundaki sinematik görsellere Amerikan İngilizcesi ve İngiliz İngilizcesi işaret dili desteği eklemek için çalışıyoruz.”

Forza Horizon 5’in çıkışında oyuncuları başka erişilebilirlik özellikleri de bekliyor. Oyuncular çevrimdışı oynarken oyunun oynanış hızını düşürebilecek. Yüksek kontrast modu, renk körlüğü modu, özelleştirilebilir altyazılar ve ekran okuyucusu gibi özellikler de Forza Horizon 5’te oyuncuları karşılayacak. Bunlara ek olarak, hareketli arka planlar da devredışı bırakabilecek.

Brown, şu ifadeleri de kullandı: “Dünyadaki herkesin oyunu deneyimlemesini istiyoruz. Küresel ölçekte 400 milyondan fazla engelli oyuncu mevcut. Bu oyuncuların oyun deneyimini kendi zevklerine göre şekillendirmesi büyük önem taşıyor.”

Forza Horizon 5, 9 Kasım’da Xbox Series X/S, Xbox One ve PC’de oyuncularla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER