Eğlence

F1 tarihinin bir numaralı otomobili Forza 6’ya geliyor

Forza 6’nın yeni otomobil paketi bu hafta içinde yayınlanacak. Ancak bu pakette yer alan bir otomobil, diğerlerinden fazlasıyla ayrı bir yerde duruyor. Forza 6 sahipleri, bu haftadan itibaren motor sporları dünyasının efsanelerinden biri olan McLaren MP4/4 ile sanal da olsa sürüş keyfi yaşayabilecek.

Bu müjdeli haber, Forza geliştiricisi Turn 10 tarafından bir blog yazısı aracılığıyla duyuruldu. Oyuna MP4/4 ile birlikte aralarında 1980 model Lancia, 2014 model Maserati ve 2000 model Plymouth Prowler’ın da bulunduğu altı otomobil daha eklenecek. Paylaşılan kısa bir videoda ise McLaren MP4/4, Rio de Janerio sokaklarında görülüyor.

Formula 1 tarihinin efsaneleri arasında yer alan Honda motorlu McLaren MP4/4, 1988 sezonunda Alain Prost ve Ayrton Senna’dan oluşan ekibin 16 yarışın tamamını kazanmasında önemli bir rol oynamıştı. McLaren ekibi, o sezon Formula 1’de atılan tüm turların yüzde 93’ünü önde tamamlamıştı.

Eylül ayında yayınlanmasından bu yana Forza 6’ya düzenli olarak yeni otomobiller ekleyen Turn 10, oyundaki toplam otomobil sayısını 500’ün üstüne taşımış durumda. Otomobillerin çok farklı kategorilerden seçilmesi de, Forza 6’nın araba yarışlarını sevenlerin gözünde daha farklı bir yerde konumlanmasını mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER