Manşetler

Fortune analistlerden iPad satış tahminlerini topladı

Apple’ın üçüncü mâli çeyreğine dair finans tablosu 19 Temmuzda açıklanacak. Bunun öncesinde ABD’de yayınlanan Fortune dergisi 39 analisti topladı ve onların iPad’in satışına yönelik tahminlerini aldı. iPad 2 için, piyasaya çıktığından beri büyük bir talebin geldiğini biliyoruz. Ancak talep çok yüksek olsa da, Apple’ın üçüncü çeyrekte ne kadar tablet üretip sattığı net değil.

Gleacher’dan Brian Marshall, Hudson Square’dan Daniel Ernst, Think Equity’den Mark McKechnie Apple’ın geride kalan çeyrekte 6 milyon iPad sattığına dair tahminde bulundu. Aslında bu tahminler analistlerin tahminlerinin en alt seviyesini oluşturuyor. Navin Nagrani adlı amatör bir analist Cupertino merkezli şirketin 9.5 milyon iPad sattığına dair iddialı bir tahminde bulundu. CLSA ise geçen ay Apple’ın 14 milyon iPad sattığı öngörüsüne bulunmuştu. Hiçbir analist bu tahmine yaklaşamadı. Her tahminin ortalaması alındığında, Apple’ın geride kalan çeyrekte 7.92 milyon iPad sattığına dair bir tahmin elde ediliyor. Bu, Wall Street’in 7.72 milyonluk satış tahminine de yakın sayılır.

Eğer tahminler doğru çıkarsa, Apple 2010’un üçüncü mâli çeyreğine göre iPad satışlarını yüzde 142 oranında arttırmış olacaktır.

İlgili – Fortune

İLGİLİ HABERLER