Eğlence

Fortnite Winter Royale turnuvası ile 1 milyon dolar dağıtacak

fortnite winter royale

Dünya genelinde 125 milyon oyuncusu bulunan Fortnite, hâlihazırda en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun yapımcısı Epic Games, bu popülariteyi artırmak ve oyunu daha cazip hâline getirmek için özel etkinlikler de düzenliyor. Bu etkinliklerin en yenisi ise Winter Royale adını taşıyan bir turnuva olacak. Fortnite Winter Royale turnuvasıyla toplamda 1 milyon dolarlık ödül dağıtılacak. Turnuvaya tüm Fortnite oyuncuları katılabilecek. İki aşamadan oluşacak Winter Royale’in elemeleri 24 Kasım’da başlayacak.

Winter Royale, 2019’da gerçekleştirilecek Fortnite Dünya Kupası’na hazırlık için düzenlenen turnuvalardan biri olma özelliğini taşıyor. Epic Games, Dünya Kupası’nda da Winter Royale’deki gibi bir eleme sistemi uygulamayı planlıyor. Böylelikle Fortnite Dünya Kupası’nın eleme sürecinin test edilmesi ve oyuncuların pürüzsüz bir rekabetçi oyun deneyimi yaşayabilmesi hedefleniyor.

Turnuva Winter Royale Elemeleri ve Winter Royale Finali olarak iki aşamadan oluşuyor. Tüm oyuncuların katılımına açık olan Winter Royale Elemeleri boyunca amaç, yüksek bir puan elde ederek finallere kalmak. Oyuncuların elemeler boyunca çeşitli maçlarda elde ettikleri en yüksek puan değerlendirmeye alınacak. Yani oyuncular birden fazla maça girerek puanlarını geliştirme şansına sahipler.

Elemelerde en yüksek puanı alan ve turnuvaya katılmaya uygun olan oyuncular, kendi bölgelerindeki Winter Royale turnuvasında mücadele edecekler. Kuzey Amerika ve Avrupa olmak üzere iki bölgede gerçekleştirilecek turnuvada toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtılacak.

Fortnite Winter Royale turnuvasının elemeleri 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Avrupa finalleri 30 Kasım – 1 Aralık, Kuzey Amerika finalleri ise 11-12 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

İLGİLİ HABERLER