EğlenceTeknoloji

Fortnite ve PUBG Mobile oyuncularına çok önemli iOS 13 uyarısı

fortnite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın en yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 13, hafta içinde yayınlandı. iOS 13’te hâlâ kimisi büyük kimisi küçük çeşitli sorunlar mevcut. Bu sorunlar nedeniyle Apple da iOS 13.1’in yayın tarihini bir hafta öne çekti. Son zamanların en popüler iki oyunu Fortnite ve PUBG Mobile da iOS 13 güncellemesinden etkilenenler arasında bulunuyor.

Her iki oyunda da karakterleri kontrol edebilmek için eş zamanlı ve çoklu dokunuşlar kullanılıyor. iOS 13’ün üç parmaklı dokunma ve basma hareketi, daha kapsamlı metin düzenleme seçeneklerine ulaşmayı sağlıyor.

iOS 13’ün yayınlanmasından bu yana çok sayıda oyuncu hem Fortnite’ta hem de PUBG Mobile’da bu yeni kontrol hareketinin oyun deneyimini sekteye uğrattığını belirtiyor. Her iki oyunun temelinde de üçüncü kişinin görüş açısı bulunuyor. Bazı oyuncular karakterlerini iki parmaklarıyla kontrol ederken, üçüncü parmak da nişan almak gibi diğer fonksiyonları yerine getirmek için kullanılıyor. Söz konusu taktik “pençe” veya “pençe tutuşu” olarak adlandırılıyor.

Ancak iOS 13 güncellemesiyle birlikte oyunlarda bu hareketi yapmak, yeni metin düzenleme çubuğunu ortaya çıkarmaya başladı. Bu da her anın önemli olduğu “büyük savaş” oyunlarında oyuncular için çok ciddi bir sorun niteliği taşıyor.

Fortnite’ın yapımcısı Epic Games’ten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. PUBG Mobile’ın yapımcısı Tencent ise sorunun farkında olduğunu belirtti ve oyunculara iOS 13 güncellemesini yüklememelerini tavsiye etti.

Fortnite ve PUBG Mobile oyuncularının aradığı çare iOS 13.1’de

iOS 13.1’in beta sürümünü kullananlar için ortada böyle bir sorun yok gibi görünüyor. PUBG Mobile ekibi de iOS 13.1’in bu sorunu çözüme kavuşturabileceğini belirtti. Oyunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, iOS 13.1’in “pençe” oyuncuları için çok daha iyi olacağı ifade edildi.

Apple, Fortnite ve PUBG Mobile oyuncularını etkileyen bu problemi henüz resmi olarak doğrulamış değil. Ancak iOS 13.1 dağıtımının öne alınması, Apple’ın problemlerin farkında olduğunu ve fazla zaman kaybetmeyi istemediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER