EğlenceTeknoloji

Fortnite 2021’de Unreal Engine 5 ile buluşacak

fortnite 2. bölüm 3. sezon unreal engine pc

Fortnite, Unreal Engine 5 oyun motoru ve yeni nesil oyun konsollarının çıkışıyla yeni bir döneme başlamaya hazırlanıyor. Epic Games’in baş konsol programcısı Ben Woodhouse, dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Fortnite’ın geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Xbox’ın internet sitesine konuşan Woodhouse, yeni özellikler hakkında bilgi verdi.

Woodhouse, oyundaki bazı yeniliklerin hemen fark edilebilecek görsel değişiklikler olduğunu dile getirdi. Epic Games, yeni nesil konsolların getirdiği teknik kapasiteden önümüzdeki dönemde faydalanacak.

Fortnite’ın Xbox Series X ve Series S versiyonları arasında ise tahmin edilebileceği üzere bazı farklar mevcut. Bu farklar arasında göze ilk olarak çözünürlük hedefleri çarpıyor. Oyun Xbox Series S’te 1080p çözünürlük desteği sunacak. Series X’te ise çözünürlük desteği 4K’ya çıkıyor. Her iki konsol da GPU yükünden bağımsız olarak 60fps kare hızına ulaşabilecek. Woodhouse oyunun önümüzdeki dönemde 120fps desteğine kavuşabileceğini belirtti.

Fortnite hâlihazırda Unreal Engine 4 ile çalışsa da, önümüzdeki yılın başları itibarıyla oyun Unreal Engine 5 motoruna geçiş yapacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER