Eğlence

Fortnite’tan savaştan etkilenen Ukraynalılara büyük destek

fortnite

Fortnite, Rusya’nın işgalinin ardından zor durumda kalan Ukraynalılara yardım için iki haftalık süre içinde 144 milyon dolar topladı. Epic Games; oyunun yeni sezonunun başlamasından önce iki hafta boyunca oyundan elde edeceği tüm geliri, Ukrayna’ya yönelik insani yardım çalışmalarına bağışlayacağını açıklamıştı.

Sadece ilk günde oyunda 36 milyon dolar toplanırken, iki haftanın sonunda 144 milyon dolara ulaşıldığı belirtildi. Toplanan paralar Direct Relief, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, UNICEF ve Dünya Gıda Programı arasında paylaştırılacak.

Epic Games, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından zor durumda kalan Ukraynalılara yardımcı olmak için kolları sıvayan tek oyun şirketi değil. League of Legends’ın yapımcısı Riot Games 5.4 milyon dolarlık bir bağışta bulunmuş, Itch.io’daki 1000 oyunluk paket sayesinde ise 6 milyon dolar toplanmıştı. Humble Bundle ise 20 milyon dolarlık bir katkı sağlamıştı.

Yeni Fortnite sezonunun hareketli geçtiği söylenebilir. Sezon oyunda inşa özelliği olmadan başlamış, daha sonra Sıfır İnşa modu duyurulmuş ve geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla inşa özelliği yeniden kullanıma açılmıştı.

İLGİLİ HABERLER